online

nulla dies sine XVL lineae




17.01.2008., četvrtak

Djelatnik SOA-e Goran Blagajac službenim golfom usmrtio pješaka Milovana Malivojevića


U naslovu postao odao sam još jednu brižno čuvanu državnu tajnu šefa Sigurnosno obavještajne agencije Tomislava Karamarka, a vi imajte strpljenja pročitati dosadašnje oskudne i filtrirane vijesti o tome događaju, pa ću vas na koncu nagraditi dodatnim, prešućenim pojedinostima.

Fotografiju mjesta ubojstva objavila je CROPRESS, neovisna novinarska agencije u kojoj rade moje bivše kolege iz "Arene" Željko Miličević, Bojan Stefanović te legendarni i već zamalo deset godina umirovljeni istražitelj Branko Lazarević, šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.



Tragedija u predbožićno vrijeme

22. prosinca pregažen je naš mještanin, Milovan Malivojević (67), popularno zvani "Mile", dok je hodao po staroj karlovačkoj cesti, a nepoznati je vozač pobjegao s mjesta nesreće. Nesreća se dogodila u 7,30 sati, a 67-godišnji pješak od siline je udara na mjestu preminuo.

Prema izjavama svjedoka, nesreću je skrivio vozač crvenog golfa koji je nakon što je udario pješaka pobjegao prema Karlovcu. Zbog očevida promet je starom karlovačkom cestom bio zatvoren do 10,30 sati, a na teren je izašao i dežurni istražni sudac, kažu u policiji. Dodaju da se za odbjeglim vozačem intenzivno traga te da još ne mogu govoriti o drugim pojedinostima ovog događaja.

Posljednja informacija jest da je vozač crvenog golfa pronađen i da se radi o 54-godišnjem gospodinu. Registracijske oznake na njegovom automobilu su bile lažne što je otežalo potragu. Svjedok je izjavio da je tog kobnog jutra naišao na pješaka, te ga obišao s lijeve strane dok je u tom trenutku vozač crvenog golfa započeo pretjecanje s desne strane tijekom kojeg je udario pješaka.

Ispraćaj pokojnika će biti na sam Božić u 15:00 sati na groblju u Volavju.


administrator, novaki-petrovinski.hr, ponedjeljak, 24 prosinac 2007


POTRAGA Traga se za vozačem koji je u N. Petrovinskim naletio na Milovana Malivojevića

Pobjegao nakon što je usmrtio pješaka

NOVAKI PETROVINSKI – Pješak Milovan Malivojević (67) iz Novaka Petrovinskih preminuo je na mjestu nesreće nakon što ga je danas oko 7.30 sati udario automobil na Staroj karlovačkoj cesti između Jastrebarskog i Karlovca kod mjesta Novaki Petrovinski 3.

Hodao uz rub

Da nesreća bude veća, Malivojević stanuje nedaleko na kućnom broju 23. Vozač golfa se nakon naleta na nesretnog pješaka koji je hodao uz rub ceste nije zaustavio, već se nastavio kretati u smjeru Karlovca. Nesreću je policiji prijavio jedini očevidac, vozač automobila koji je vozio iza golfa.

On je krenuo za nesavjesnim vozačem, nakon što je primijetio da se ovaj nakon što je udario čovjeka nije zaustavio. Pratio ga je neko vrijeme i policiji javio tip i registracijske oznake vozila. Međutim, policija je utvrdila da ta registracija nije evidentirana.

Mole pomoć

Zasad je poznato da se radi o golfu 2 ili 3 generacije najvjerojatnije crvene boje te policija moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o nesreći da jave na broj 92 ili najbližu policijsku postaju.

Zbog nesreće i policijskog očevida je promet Starom karlovačkom cestom bio zatvoren od Jastrebarskog do Novaka Petrovinskih od 7.30 do 10.30 sati.

Mladen Milčić, Večernji list, 22.12.2007 17:45


Pregazio 67-godišnjeg pješaka pa pobjegao

U Novakima Petrovinskim, na ulazu u Jastrebarsko iz smjera Karlovca, jutros je oko 6.40 sati na staroj karlovačkoj cesti, nedaleko svoje kuće, smrtno stradao 67-godišnji pješak Milovan Malivojević iz Novaka Petrovinskih. Njegovo tijelo je preko cestovnog kanala odbačeno desetak metara. Nepoznati vozač crvenoga golfa je odmah pobjegao s mjesta nesreće koju je prouzročio i policija za njim traga. Očevici kažu kako je riječ ili o "golfu 2" ili "golfu 3", koji se udaljio u smjeru Karlovca.

Na tom dijelu ceste nema nogostupa.

Promet je starom karlovačkom cestom i dalje obustavljen.

DOPUNA VIJESTI:

Nesreća se dogodila jer je G. B. (policija službeno, pa tako ni nijedan drugi medij nije objavio ni inicijale krivca, op. 45 lines), nepropisno pretjecao osobnim vozilom - priopćila je kratko policija u nedjelju ujutro.

CROPRESS, 22. prosinac 2007. 09:45,




Golfom pregazio pješaka i pobjegao

Bezobzirni vozač Golfa danas je ujutro pobjegao s mjesta nesreće nakon što je pregazio i usmrtio 67-godišnjeg Milovana M. na staroj Karlovačkoj cesti kod mjesta Novaki Petrovinski nedaleko Jastrebarskog.

Milovan M. hodao je oko 7.30 sati u smjeru Zagreba uz lijevi rub kolnika, kako je i propisano za pješake, kada je iz suprotnog smjera naišao crveni Golf “dvojka” ili “trojka”. Za sada nije poznato je li riječ o prebrzoj vožnji ili možda i alkoholiziranosti vozača koji nije išao ulijevo prema sredini kolnika, već je, ne smanjujući brzinu, nastavio voziti bliže desnom rubu kolnika ne ostavivši pješaku mjesta za uzmak.

Tako je prednjim dijelom vozila naletio na Milovana M. i odbacio ga nekoliko metara dalje na meki teren. Milovan M. na mjestu je poginuo. Nesavjesni vozač, koji u tome trenutku nije mogao znati je li pješak živ i bi li mu pružanje prve pomoći spasilo život, jednostavno je odjurio s mjesta nesreće bez zaustavljanja. No, neki su mještani vidjeli ovaj nalet i odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju te dali opis automobila koji je nakon naleta nastavio vožnju prema Karlovcu.

Zagrebačka i karlovačka policija odmah su pokrenuli potragu za odbjeglim vozačem koji je, kako neslužbeno doznajemo, poslije i pronađen na karlovačkom području. Osumnjičeni je uhićen i priveden u policiju, a ako se tijekom kriminalističke obrade potvrdi da je riječ o krivcu ove nesreće, biti će priveden u Istražni centar Županijskog suda.

Očevid je obavila ekipa PU zagrebačke kojom je rukovodio istražni sudac Županijskog suda Oliver Mittermayer. Promet ovom dionicom bio je prekinut od 7.30 do 10.30 sati.

Željko Petrušić, Jutarnji.hr, 22.12.2007 18:17



U subotu, 22. prosinca, oko 6,40 sati na području Jastrebarskog, Novaki Petrovinski, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i kretao se iz smjera Lučkog u smjeru Karlovca iza osobnog vozila Fiat Punto zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin (1957.). Dolaskom do kućnog broja 3, vozač fiata obilazio je pješaka koji se kretao uz zapadni rub kolnika u smjeru sjevera i tom prilikom djelomično prešao na kolnik namijenjen prometu vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku iza njegovog vozila naišlo je nepoznato vozilo s nepoznatim vozačem, koje ga je nepropisno preticalo s desne strane pri čemu je prednjim desnim dijelom vozila udarilo pješaka. Pješak je od siline udarca odbačen u putni jarak i na mjestu nesreće smrtno stradao, dok se nepoznati vozač udaljio s mjesta događaja. Očevidom je utvrđeno da je smrtno stradao hrvatski državljanin (1940.). Prikupljenim obavijestima i kriminalističkom obradom utvrđeno je da je nepoznati vozač hrvatski državljanin (1953.), koji je upravljao osobnim automobilom marke Golf zagrebačkih registracijskih oznaka, a za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće i kazneno djelo nepružanje pomoći osobi koja je teško ozlijeđena, te je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU Zagrebačke, Načelnik : Marijan Tomurad, 22. 12. 2007


Dakle, da nije bilo vozača fiata koji je slijedio djelatnika SOA-e Gorana Blagajca iz Karlovca i nazvao policiju, možda "nepoznati vozač" nikada ne bi bio prepoznat kao hrvatski državljanin (1953.) te osnovano osumnjičen da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće i kazneno djelo nepružanje pomoći osobi koja je teško ozlijeđenate po istražnom sucu Oliveru Mittermayeru doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

A da nije bilo savjesnih čitatelja 45 linesa vi nikada ne biste znali da je Goran Blagajac djelatnik SOA-e koji se kobnoga jutra vraćao sa SOA-inih bakanalija u restoranu «VELIKA KLET OBITELJI BUNČIĆ» u Dugom Selu i da je bio toliko uplašen jer ga je progonio vozač fiata, pa je došavši doma u Karlovac nazvao SOA-u i prijavio kako je imao lakši prometni udes, odnosno da je udario službenim golfom o stup.

Je li osumnjičenik za ubojstvo Blagajac sjeo za upravljač pijan pitajte glasnogovornicu PUZ-a Aleksandru Ljubu, glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića, vlasnika restorana Milan Bunčića i njegove djelatnike, ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka i njegove podređene, koji su sa vozačem SOA-inog crvenog golfa s lažnim tablicama slavili do jutra u Dugom Selu. Županijski sud možete pitati je li Goranu Blagajcu određen pritvor ili je pušten kući u Karlovac na triježnjenje? Uostalom, sva ova pitanja možete postaviti i urednicima medija koji su objavili samo jednu vijest o ovome događaju. Pitajte urednike je li im vijest bila nezanimljiva ili im je ravnatelj SOA-e osobno ili preko svojih ljudi savjetovao da ne čačkaju više po tome!

Moji savjesni čitatelji neslužbeno tvrde da je ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko zapovijedio da se Blagajca retroaktivno umirovi, kako obitelj ubijenog Milovana Malivojevića ne bi mogla tražiti odštetu od države. Dakle, ispast će da je umirovljeni djelatnik SOA-e službenim vozilom usmrtio čovjeka, ali kako je riječ o tajnoj službi koja se koristi lažnim registracijama, da on nju zaštiti Blagajac bi mogao izjaviti da nema pojma o čijem je vozilu riječ, odnosno, da je senilan pa se više ne sjeća gdje je bio tek da je u jednom trenu shvatio da bi se trebao vratiti kući, pa je sjeo u prvo otključano vozilo s ključem u bravi na koje je naišao i njime se zapičio starom karlovačkom. A možda još pati i od PTSP-a.

Mene SOA-a i dalje progoni iako je policijska krim obrada treći put završena i ne sumnjam da ću zbog ove vijesti doći pod još žešći udar Karamarkovih ljudi. Ali, ako će bilo tko, pa makar samo obitelj, pokojnikovi prijatelji i sumještani, saznavši za pozadinu priče, osjetiti minimalno olakšanje, ja ću biti zadovoljan i još odlučniji da se stane na kraj kriminalu povampirene UDBA-e kojoj danas od milja tepaju Sigurnosno obavještajna agencija.

- 23:37 - Komentari (7) Isprintaj #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2012 (1)
Svibanj 2010 (1)
Svibanj 2008 (16)
Travanj 2008 (19)
Ožujak 2008 (11)
Veljača 2008 (22)
Siječanj 2008 (22)
Prosinac 2007 (15)
Studeni 2007 (16)
Listopad 2007 (19)
Rujan 2007 (14)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (24)
Svibanj 2007 (17)
Travanj 2007 (33)
Ožujak 2007 (37)
Veljača 2007 (32)
Siječanj 2007 (29)
Prosinac 2006 (26)
Studeni 2006 (34)
Listopad 2006 (31)
Rujan 2006 (29)
Kolovoz 2006 (25)
Srpanj 2006 (17)
Lipanj 2006 (18)
Svibanj 2006 (24)
Travanj 2006 (28)
Ožujak 2006 (34)
Veljača 2006 (35)
Siječanj 2006 (42)
Prosinac 2005 (26)
Studeni 2005 (33)
Listopad 2005 (33)
Rujan 2005 (31)
Kolovoz 2005 (18)
Srpanj 2005 (24)
Lipanj 2005 (34)
Svibanj 2005 (32)
Travanj 2005 (45)
Ožujak 2005 (15)



45 lines © 2005, Zeljko Peratovic